HTML

Még mindig a SEO-ról.

Néhány dolog ami kimaradt más ilyen jellegű írásokból!!!!!!!!

Friss topikok

Linkblog

Mi legyen a lapom neve?

2009.07.03. 10:05 :: borcsokattila

Mi legyen a lapom neve?

 

Ez egy nagyon fontos kérdés. Mert ügye nem csaphatunk a hasunkra és immel ámmal adunk egy gyors nevet. Mert az ritka eset lehet,hogy jó nevet adunk ilyen mód. A nevet valóban meg kell tervezni. A név látogatókat vonz. És ,hogy mennyire igaz ezt saját példámon tudom igazolni.

A legelső lapomat Atahobbinak neveztem el. Akkor még úgy képzeltem,elég egy valamilyen név és csak úgy maguktól áramlanak a kedves látogatók. Gondolom kitaláltad? Nem sokan jöttek. Akik jöttek azért jöttek mert ahol a tárhelyet igényeltem ők biztosítanak kis nézettséget. Napi tíz talán húsz volt a vendégem.

Egy fél év után gondoltam arra,hogy nevet változtatok. EZOTERIA nevet adtam a lapomnak. A google mindjárt az elsők közé rakta. És el kezdtek jönni a látogatók. A havi 100-200 látogatóból ,havi 4-5000 látogatóra duzzadt a nézettségem.

 

Mitől lett nagyobb a nézettségem?

 

Na mitől lehetett nagyobb mikor a tartalom ugyan az maradt csak nevet változtattam? Atahobbi és Ezoteria !!! Bizonyára vágod mostanra miről van szó. Vajon hány ember van aki gépe elé ülve bepötyögteti,hogy atahobbi. Azt hiszem senki. Még nekem sem jut eszembe ilyen kulcsszó. De az Ezoteria szó már vonzza azokat akik szeretik a misztikus dolgokat. Helyesírás szerint helytelen az Ezoterika lenne a helyes. De az már igen foglalt volt. Így maradt az elírt változat. Tehet optimalizálhatsz elírt kulcsszavakra is. Nem kevés látogatót vonzhat.

 

A név!

 

Összegzés képpen a név választásnál ne arra törekedj,hogy szép hangzatos legyen. Hanem arra gondolj,hogy lapod témájára vajon milyen kulcsszóval keresnél rá az interneten. A név már maga a reklám is. Persze nem árt ha a tartalom népszerű témával foglalkozik.

 

 

 

Szólj hozzá!

Egy szenzációs lap " cylex tudakozó" !

2009.06.17. 22:59 :: borcsokattila

 Cylex tudakozó

 

Nos egy párja nincs weblapot mutatok be!

A Cylexre azt hiszem büszke vagyok. Ugyanis ez a pagerank 5-ös szintű weblap a földim. Már úgy értem Baranyai egészen pontosan Mohácsi lap. De valójában nem ez a különleges benne,hanem az,hogy mit nyújt ingyen a cégeknek. És ebben van a páratlansága. Néhány ingyenes szolgáltatás:

 1. Termékeket mutathatsz be és onnan meg is tudják rendelni! (Majdhogynem webshop,áruház) A termékről videót és képet is rakhatsz fel.
 2. Cikket közölhetsz. Ez az egyik leg jobb módja annak ,hogy bemutassunk egy céget,terméket ,vagy szolgáltatást de akár saját weblapunkat.
 3. Leközölhetsz híreket. Ez sem rossz a reklám szempontjából és ez még mindig ingyen!!!
 4. Videót tehetsz fel a cégedről.
 5. Közösségi lap . Hasonlatos a nagy közösségi lapokhoz. (Nagyon tetszik az a megoldás,hogy kikeresed az email szolgáltatód, és egyszerre elküldhetsz sok meghívót barátaidnak)
 6. A terméket amit ajánlasz kiteszi a főoldalra és az addig marad ott míg másik öt terméket nem regisztráltak. Tetszik,hogy a termék képei körbe mozognak,önkéntelenül is magukra vonva a figyelmünket.

 Ő az így néz ki ,bár most ennyiből nem sok látszik. De te majd,ha kíváncsi vagy biztosan megnézed.

 

 

Most nézzük szerkezetileg: Minden a helyén van ezen a weblapon. A logó is figyelemre méltó. Igazán dicséretes meló. Minden regisztráció könnyű. Azt mondhatnám,hogy maga a lap könnyű és egyszerű mint a funkciók kezelése mint a külalakja. Annyira,hogyha a kis unoka húgom behívom ő is játszi könnyedséggel megtalál mindent. Igazán megérdemli a pagerank 5-öt.

Adatok:

 1. Pagerank:5
 2. site:378.000 jelenleg
 3. string:370000 jelenleg

http://pagerank.whysoft.hu/www.cylex-tudakozo.hu (adatok szolgáltatója)

 1. A pagerank jóslás szerint marad az 5.
 2. 63 baklink (nem rossz)
 3. Alexa rank 41,572 jelenleg
 4. Alexa baklink 25

seobázis.info szolgáltatta az információkat.

 

Szumma szummárum ez a lap nagyon jó. Érdemes arra,hogy kipróbáljátok. És,hogy figyelmet szenteljetek rá. Jók az adatai sokmindent nyújt ingyen és azt minőségben adja. Ez pedig manapság ritka. Ha a kis bannera kattintasz meglátogatod a weblapot. De ide rakom a linket is:www.cylex-tudakozo.hu

 

 

 

Cylex Tudakozó Silver Díj

1 komment

WEBES SZABVÁNYOK ÉS KERESŐOPTIMALIZÁLÁS A GYAKORLATBAN

2009.06.11. 17:02 :: borcsokattila

Könyvajánló

 

KERESŐK ÉS WEBHELYEK - WEBES SZABVÁNYOK ÉS KERESŐOPTIMALIZÁLÁS A GYAKORLATBAN - RÖVID TARTALOM

Ez a könyv nem egyszerűen egy azok közül a keresőmotor-optimalizálással (SEO) foglalkozó kiadványok közül, amelyek alapvetően marketingeseknek íródtak. A lényeges eltérés az, hogy ebben azok a szakemberek találhatnak a való életből vett példákat és gyakorlati tanácsokat, akik a webhelyek megvalósításával, fejlesztésével foglalkoznak, és szeretnék eljuttatni üzenetüket a célközönséghez. Minden fejezete egy-egy újabb nézőpontból vizsgálja meg a kereshetőség és megtalálhatóság kérdését. Az érintett témakörök nagyjából a következő három alapvető kérdésre adják meg a választ: - Hogyan tegyük lehetővé, hogy minél többen találjanak rá webhelyünkre? - Hogyan segítsük hozzá a felhasználót ahhoz, hogy magán a webhelyen megtalálja az őt érdeklő információt? - Hogyan segítsük elő azt, hogy aki egyszer megtalált bennünket, az vissza is térjen? A könyv foglalkozik a webes szabványokkal, a hozzáférhetőség kérdéseivel, valamint az olyan korszerű technológiákkal, mint az Ajax, a különböző programozási felületek (API), a Flash vagy a mikroformátumok. Mindegyiknél bemutatja, hogy tulajdonképpen mi is volt az a nagy ötlet, ami az adott technológia megszületéséhez vezetett, illetve mindegyikkel kapcsolatban bemutat számos olyan, a való életből vett alkalmazási példát, amelyek valamennyien azt illusztrálják, hogy a felhasználói élmény és a kereshetőség néhány ügyes fogással mindig összeegyeztethető. Bár a kötet a kereshetőséggel kapcsolatos témakörök és megoldások igen széles körét mutatja be, van egy olyan, röviden megfogalmazható üzenete, amely végigvonul valamennyi fejezeten: Webes szabványok + Impozáns tartalom = Megtalálhatóság = Sikeres webhely
                                           
                                            

Szólj hozzá!

Címkék: flash seo keresőoptimalizálás ajax web könyv siker könyvajánló

Jó weblaphoz idő kell!!!!!!!!!!!!!

2009.06.09. 15:23 :: borcsokattila

 

A sikerhez idő kell!!!

 

Ahhoz,hogy weblapunk valóban sikeres legyen a REKLÁM a CIKKEK írása és egyéb eszközök használata mellett IDŐ szükséges. Az Internet egy hatalmas piactér,ahol több tíz ezer weblap vár látogatókra. És köztük vagy te is.

Nem érdemes álltatnunk magunkat ,hogy minden gyorsan és simán megy. Mert valójában először a weblapodról csak te tudsz és még az akit bevonsz. Ha nincs a reklámra pénz akkor hosszadalmas feladat míg valóban ismerté válsz. De lehetséges feladat. Csak meg kell választanod azt a tábort vagy érdeklődést ami a legjobban érdekli az embereket. Mert teszem azt egy WC pucoló weblapja kevés látogatót vonz,vagy talán senkit sem(hacsak nem poénból,hogy vajon milyen lehet egy ilyen lap).

Azonban egy Filmpremier lap ahol a legújabb filmeket mutatod be már több látogatót vonz. Tehát ajánlatos weblap készítés előtt kicsit kutatni,hogy mi az amire szükség van és ezt a szükséget szüntetheted meg weblapoddal. Azonban mint mondtam az internet nagy és minden témában sok ezer lap készül Így valami újat kell kitalálnod ahhoz,hogy felfigyeljenek rád.

ÉS EHHEZ KELL IDŐ!!!!!!

Tehát a lapod nulláról indul és talán csak te tudsz róla. Elkezded regisztrálni ide oda de közben raksz fel lapodra új tartalmakat. Először csak néhány látogató megfordul nálad naponta. Ahogy egyre gyarapítod weblapod tartalmát úgy egyre érdemesebbé válik arra,hogy el időzzenek rajta és mivel sok az érdekes látnivaló és kevés a látogató ideje ezért visszatér máskor. Ha tetszik neki ajánlja másoknak is.

Egy ismerősömmel pl. beszélgetünk MSN -en és megkérdem mit csinál éppen? Erre ő- nézek egy új weblapot! -Nagyon jó!!! Én :- küld a címet!!! Na valahogy így szoktad te is igaz!!! De most a te lapodról van szó. Ha a te lapod nagyon jó tartalommal büszkélkedhet,akkor valahogy így fogják cserélgetni a webcímedet. Nincs nagyobb elismerés egy webmester számára mint maga a sok látogató . 

Idő kell!!!

Egy kis ajándék:Google kulisszatitkai

Szólj hozzá!

Címkék: filmek idő talán weblap ajánl gyarapít

A topsitekről!!!!!!!!!!!!!

2009.06.08. 14:57 :: borcsokattila

A Top sitek!

Nagyon sok érdemes lapon beszélnek seo körökben a top lapokról. Mint valami felsorolás,hogy ez a kör is beletartozik egy weblap optimalizálásába. És ez igaz!

 

Ám azt is meg kell említenünk,hogy nagyon sok link katalógus,top oldal, link cserélő A nullával egyenlő. Ugyanis alig látogatott és kéri a viszont linket vagy bannert,de onnan senki nem jön. És nem is fog mert senkit sem érdekel. Így valójában nagyon meg kell válogatnunk,hogy milyen lapokra regisztrálunk. Mert fölösleges telezsúfolnunk értéktelen bannerekkel a szép weblapunkat.

  Néhány tipp,hogy hogyan szűrjük a toplapokat!!!!!

-Saját tapasztalatom az,hogy a többség webtopok nem is jelentetik meg a lapod linkjét! Te regisztrálsz és felteszed a bannerüket és ha később visszamész nem találod a te bannered sehol. Ezért érdemes visszanézni megkeresni magad valóban kitették ők is. Érdemes egy olyan statisztikát bevezetned ami kimutatja,hogy a látogatók,honnan érkeznek. Ahonnan nem jön látogató egy hónapon belül egyszer sem,azt nyugodtan törölheted.

-Mielőtt regisztrálsz valahova nézd meg annak pagerank értékét. Én itt szoktam:http://pagerank.whysoft.hu/ . Itt megtalálod a weblap link értékét,azt,hogy hányan tették el a linket,hányan hivatkoznak rá. Ez egy jó adat,hasznos.

  Bemutatok egy jó webtop oldalt!!!!!!

A neve PROWEBTOP! Fiatal kora ellenére igen népszerűvé kezd válni web tulajdonosok körében és azok körében akik csak érdekes weblapokat szeretnének találni. Három,hónapos működése alatt elérte a pagerank3 szintet. Ami mint köztudott egy fiatal lapnál ez igen dicséretes. A Statisztikai adatok csak azokat az egyedi látogatókat számolják akik a Prowebtopról jöttek. Így valójában eldöntheted,hogy érdemes e ott maradni,vagy töröl az egész. Havonta 0-ról indul a számolás. Azért,hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon.  prowebtop.hu

Egy lap ahol cikkel publikálhatod weblapod!!!!!

Egy új sikervárományos weblap a Marketing Magazin! Három,hónapos a lap és most jelenleg pagerank2-n áll. Dinamikusan fejlődő lap ,egyre több látogatóval. Ide beküldheted weblapod bannerját és írhatsz róla. Az írások moderálva vannak. Tehát érdemes,szépen fogalmazott írást szerkesztened. A hely korlátozott de még van. Tehát most érdemes regisztrálni mert még ingyenes. De ez a lap nagy jövőnek örvendhet. A hely korlátozással a cél az,hogy minden oda bekerült lap kellő figyelmet kapjon. Mert a telezsúfolt sok száz és ezer weblap között nem kap kellő figyelmet ,csak néhány weblap. Mondjuk azok akik fizetnek a jó helyért.marketingup.atw.hu

Ajánlat: linkborze.linkpark.hu

            szelesvilag.linkpark.hu

            keresspenzt.linkpark.hu

Kőnyv a SEO ról: ezokonyvshop.atw.hu

Pro Web Top

DVD Top Toplista

Szólj hozzá!

Címkék: seo cikk írás tippek weblapok publikálás