HTML

Még mindig a SEO-ról.

Néhány dolog ami kimaradt más ilyen jellegű írásokból!!!!!!!!

Friss topikok

Linkblog

Mi legyen a lapom neve?

2009.07.03. 10:05 :: borcsokattila

Mi legyen a lapom neve?

 

Ez egy nagyon fontos kérdés. Mert ügye nem csaphatunk a hasunkra és immel ámmal adunk egy gyors nevet. Mert az ritka eset lehet,hogy jó nevet adunk ilyen mód. A nevet valóban meg kell tervezni. A név látogatókat vonz. És ,hogy mennyire igaz ezt saját példámon tudom igazolni.

A legelső lapomat Atahobbinak neveztem el. Akkor még úgy képzeltem,elég egy valamilyen név és csak úgy maguktól áramlanak a kedves látogatók. Gondolom kitaláltad? Nem sokan jöttek. Akik jöttek azért jöttek mert ahol a tárhelyet igényeltem ők biztosítanak kis nézettséget. Napi tíz talán húsz volt a vendégem.

Egy fél év után gondoltam arra,hogy nevet változtatok. EZOTERIA nevet adtam a lapomnak. A google mindjárt az elsők közé rakta. És el kezdtek jönni a látogatók. A havi 100-200 látogatóból ,havi 4-5000 látogatóra duzzadt a nézettségem.

 

Mitől lett nagyobb a nézettségem?

 

Na mitől lehetett nagyobb mikor a tartalom ugyan az maradt csak nevet változtattam? Atahobbi és Ezoteria !!! Bizonyára vágod mostanra miről van szó. Vajon hány ember van aki gépe elé ülve bepötyögteti,hogy atahobbi. Azt hiszem senki. Még nekem sem jut eszembe ilyen kulcsszó. De az Ezoteria szó már vonzza azokat akik szeretik a misztikus dolgokat. Helyesírás szerint helytelen az Ezoterika lenne a helyes. De az már igen foglalt volt. Így maradt az elírt változat. Tehet optimalizálhatsz elírt kulcsszavakra is. Nem kevés látogatót vonzhat.

 

A név!

 

Összegzés képpen a név választásnál ne arra törekedj,hogy szép hangzatos legyen. Hanem arra gondolj,hogy lapod témájára vajon milyen kulcsszóval keresnél rá az interneten. A név már maga a reklám is. Persze nem árt ha a tartalom népszerű témával foglalkozik.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezoseo.blog.hu/api/trackback/id/tr531223912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása